L’habitatge és més que un dret: és dignitat, equitat i transformació social.
L’11 de febrer passat vam inaugurar la nova seu a Sant Just Desvern, on va tenir lloc la segona trobada plenària de l’equip. Durant la jornada, es van abordar temes clau per a la gestió i el creixement del parc d’habitatges socials a Catalunya, gestionat pel grup Plataforma. Es va presentar un informe detallat sobre la gestió dels immobles i les dades actualitzades de la borsa, així com una devolutiva de les oportunitats de millora recollides en la darrera sessió.
Els principals objectius de la trobada van ser fomentar la cohesió de l’equip, desplegar territorialment els serveis, revisar els procediments existents, impulsar la millora contínua i fer seguiment del pla anual.
L’esdeveniment va comptar amb la participació de 30 professionals del grup Plataforma, responsables de la gestió del parc d’habitatges socials a Catalunya. Aquest equip inclou membres de RESILIS, SALLAR i EINA, cadascun amb àmbits d’actuació específics.
Durant la sessió, es van treballar aspectes del pla de comunicació i marca de la nova Fundació Sallar, nascuda del procés d’escissió del projecte Borsa d’Habitatge Social, iniciat per la Fundació Resilis l’any 2020. Actualment, el projecte gestiona 505 habitatges repartits per tot Catalunya, amb l’objectiu de garantir almenys un habitatge social en cada municipi i assolir una ràtio d’un habitatge social per cada 7.000 habitants.
“A la Fundació Sallar, entenem que l’habitatge és una eina essencial per garantir la dignitat, l’equitat i la cohesió social. La nostra metodologia combina l’accés a habitatges dignes amb un acompanyament social personalitzat, posant les persones al centre de totes les nostres accions.”
Pel que fa a la viabilitat del projecte, es van revisar els objectius assolits el 2024, el pressupost per al 2025 i el pla anual per al mateix any, assegurant-ne la continuïtat i sostenibilitat.
Volem expressar el nostre sincer agraïment a tot l’equip per la seva participació activa, per les valuoses propostes de millora i pel seu compromís amb el projecte. Només identificant les nostres debilitats podem superar-les.
Gràcies a l’esforç i dedicació de tots els participants, continuem avançant cap a un futur més just i equitatiu per a tothom.